Edukacja
- 29 października 2019
- wyświetleń: 3074
[ZDJĘCIA] Z dynią cuda czynią - warsztaty w PZS nr 2
21 października w Powiatowym Zespole Szkół nr 2 w Pszczynie odbyły się pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne
Tematem przewodnim były dania z dyni, którą można przyrządzić zarówno na słodko, jak i na słono. Zajęcia z uczniami z kierunku technik gastronomii prowadzili w brawurowy sposób wykwalifikowani kucharze - Dawid Zioła, absolwent PZS nr 2 i obecny szef kuchni restauracji "Placek i Skórka"w Brzeszczach oraz Krystian Masny, szef kuchni "Kombinat Bistro"w Czechowicach-Dziedzicach.
Pod okiem zawodowców uczniowie wykonali trzy dania: pyszny krem z dyni z imbirem i papryczką chilli, risotto z dynią i boczniakami oraz placki dyniowe z konfiturą z czerwonej cebuli - jesienną i słodszą wersję popularnych placków ziemniaczanych.
Sponsorem warsztatów była firma "Vitamina" z Oświęcimia oraz firma "Siejemy"z Bielska-Białej.
Reklama
Smaki tradycji w Twoim domu!
Sprawdź ofertę Karczmy Wiejskiej i zamów już dziś!Tel. 502 565 414
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
PZS nr 2
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "PZS nr 2" podaj